Montáž ústredne A2000 - zosilňovače Mison

Ing. Anton Minár - Mison
Prejsť na obsah

Hlavná ponuka:

Montáž ústredne A2000

mestský rozhlas
Montáž ústredne Mison A2000
 
  1. umiestniť výkonovú časť ústredne (drevený 19“ rám so zosilňovačom) na zem, vo vzdialenosti max. 3m od stola na ktorom bude vyhlasovací mikrofónový pult PM-3.
  2. prepojiť pult PM-3 s výkonovou časťou ústredne nasledovne:
-         kábel 3m s konektormi RJ (telefónne) pripojiť k príslušným konektorom na pulte PM-3 a na jednotke Softstart.
-         kábel 3m Jack 6,3 – Jack 6,3 pripojiť k výstupu na pulte PM-3 a k vstupu na jednotke Interface, ktorá je umiestnená v zadnej časti výkonového stojana.
  1. kábel 20cm Speakon – 5pinový Euroclamp (zelený konektor) zasunúť do jednotky Softstart pozícia ZOSIL. Druhý koniec kábla (konektor Speakon) je zasunutý vo výstupe výkonového zosilňovača.
  2. 100V linku pripojiť na pribalený 5pinový konektor Euroclamp (na krajné vývody) a zasunúť do jednotky Softstart na pozíciu LINKA.
  3. pripojiť sieťový adaptér k pultu PM-3 a zasunúť do siete 230V 50Hz – rozsvieti sa modrá led na pulte PM-3
  4. sieťový prívod výkonovej ústredne (z jednotky Softstart) zasunúť do siete 230V 50Hz (istič minim. 16A)
  5. do konektorov CINCH na pulte PM-3 pripojiť výstup CD prehrávača.
  6. zapnúť CD prehrávač, z reproduktora na pulte PM-3 by mal byť počuť akustický signál CD prehrávača – úroveň sa dá nastaviť potenciometrom MONITOR. LED stĺpec by mal indikovať úroveň výstupného napätia. Potenciometrom AUX na pulte PM-3 nastavte úroveň tak, aby ojedinele preblikla červená led (0 dB)
  7. na pulte PM-3 stlačte prepínač MIC/AUX. Rozsvieti sa červená led pri prepínači a hudba z CD prehrávača sa automaticky vypne. Mikrofón je aktívny – nastavte úroveň potenciometrom MIC.
  8. Vypnite prepínač MIC/AUX – zhasne červená led a ozve sa CD prehrávač z reproduktora PM-3
  9. Zapnite prepínač POWER AMP rozsvieti sa zelená led pri prepínači a zopne sa výkonová časť ústredne (pozor výkon už ide do 100V linky)
  10. Potenciometer na zadnom paneli výkonového zosilňovača je prednastavený tak, aby červená led  (0dB) na pulte PM-3 preblikla  súčasne s červenou led na zosilňovači LIMIT, prípadne tesne pod (aby červená led na zosilňovači preblikla naozaj len ojedinele)
  11. vyskúšajte mikrofón podľa bodu 9.
  12. vypnite prepínač POWER AMP – zhasne zelená led a zároveň sa vypne výkonová časť ústredne.
  13. ústredňa je nastavená a pripravená na používanie
  14. ak sa počas prevádzky rozsvieti červená led pod tlačidlom START, zareagovala ochrana pred preťažením – odpojí sa linka od výkonového stupňa. Táto elektronická poistka sa dá reštartovať zatlačením tlačidla START, ale ak sa červená led opäť rozsvieti, je 100V linka preťažená (výkon pripojených reproduktorov je väčší ako 2000W, alebo je na linke skrat. Linku treba prezrieť a opraviť)
 
 
 
 
Návrat na obsah | Návrat do hlavnej ponuky